Tehlová dlažba: čo je špeciálne a ako sa kladie

Každý chce urobiť svoj vidiecky dom jedinečným a jedným z moderných materiálov na zdobenie chodníkov na ulici alebo podlahy na terase sú tehlové dlaždice. Tento typ dlaždíc je vhodný aj do miestností v dome.

Materiál má vynikajúce vlastnosti. Kvalitné tehly odolajú akejkoľvek teplote, nepriazni počasia, mechanickému zaťaženiu a pod. A existuje aj taká protišmyková dlažba, ktorá pomôže predchádzať úrazom aj v daždivom počasí. Pokiaľ ide o rozmanitosť farieb, môžete si vybrať tú, ktorá najlepšie vyhovuje štýlu budovy, pretože existujú stovky možností!

Tehlové dlaždice sú vyrábané z prírodných prvkov a pálené pri teplote nad +1000 °C. Vďaka tomu sú hotové tehly pevné a dlažobné kocky sa dlho neopotrebúvajú, neabsorbujú vlhkosť a sú odolné voči hnilobe, prasklinám a zničeniu. Ďalšou výhodou, ktorá poteší majiteľov, je, že materiál odpudzuje nečistoty a dlho si zachováva svoj krásny vzhľad.

Hoci navonok dlažobné kocky vyzerajú ako jednoduché tehly, materiál ponecháva priestor pre fantáziu a kreativitu. Lakonický tvar vám umožňuje položiť kamene originálnym spôsobom, vytvoriť jedinečný dizajn ihrísk, chodníkov, chodníkov a rozmanitosť farieb vám umožní realizovať akýkoľvek dizajnový nápad, ktorý kombinuje odtiene a variácie pokládky.

Za zmienku stojí praktickosť tehlovej dlažby, ktorá sa prejavuje v nasledujúcich výhodách:

odolnosť voči mrazu, vlhkosti, spáleniu slnkom;

nedostatok sklzu;

odolnosť voči zaťaženiu;

jednoduchá inštalácia s minimálnym odpadom.

Okrem toho sa dlažobné kocky nekazia náhlymi zmenami teploty, odolávajú viac ako 300 cyklom rozmrazovania a mrazenia a pevnosť materiálu je 3-4 krát väčšia ako betón, napriek tomu, že tehly sú tenšie a ľahšie.

Ako položiť tehlové dlaždice

Príprava:

určiť oblasť dráhy / poľa / podlahy a vymedziť ju majákmi;

vytvorte svah pre prietok vody – na trávniku alebo potokoch;

odstráňte zeminu a zhutnite základňu, kde budú položené dlaždice.

Tehlové dlaždice je možné položiť na rôzne podklady: piesok, betón, drvený kameň atď. Napríklad, ak chcete nainštalovať dlažobné kocky na piesok, musíte na miesto položiť geomriežku, nasypať 15 cm vrstvu piesku a vyrovnať ju, berúc do úvahy sklon pod vodou, namočiť piesok vodou a udusiť, potom položiť dlažobné kocky. , skontrolujte úroveň svahu a nakoniec vyrovnajte povrch a odstráňte prebytočný piesok. Vzory môžu byť odlišné, ale skontrolujte, či oblasť neobsahuje chyby, medzery a nepravidelnosti.

Tehlové dlaždice sú geniálne jednoduchým tvarom, ktorý poskytuje dostatok príležitostí pre kreativitu dizajnu a pomáha rýchlo vytvoriť pevnú, spoľahlivú a odolnú podlahu alebo chodníky, ktoré sa stanú vrcholom vášho dvora a domova!

Welcome to Primabyvanie.sk, where words come alive and stories unfold! We are not just a company; we are a passionate team of wordsmiths dedicated to bringing your ideas to life through the art of blogging.

Newsletter